Daphne De Bock bekroont kampioenschapsmaand met Belgische titel

maart 12, 2019 12:58 pm Gepubliceerd door

Daphne De Bock bekroont kampioenschapsmaand met Belgische titel

Met de korte opeenvolging van provinciale, regionale en Belgische jeugdkampioenschappen vormt de maand februari sinds jaar en dag dé maand om naar uit te kijken voor elke jonge Belgische wedstrijdjudoka.

Een vlekkeloos parcours begint met een podiumplaats op het provinciaal kampioenschap. De vier besten in elke gewichtscategorie verdedigen vervolgens de provinciale eer op het Vlaams kamioenschap, waar een medaille het toegangsticket voor het nationaal kampioenschap verzekert. Eind februari tenslotte streden de vier Vlaamse en vier Waalse toppers om de titel van landskampioen.

14 judoka’s van Judoclub Zele traden begin februari aan op het Oost-Vlaams kampioenschap en niet minder dan 10 onder hen wisten een podiumplaats te bemachtigen, zodat ze een week later konden meestrijden op het Vlaams kampioenschap in Tielt. Eén van de jongsten onder hen, Daphne De Bock, wist tijdens deze kampioenschapsmaand een medaille in elk van de eremetalen te bemachtigen.

Op het PK in Aalter schoot daphne net te kort voor de overwinning, maar stootte door met een mooie zilveren medaille. Een klein foutje in de eerste wedstrijd op het VK in Tielt maakte dat Daphne nadien een vlekkeloos parcours diende af te leggen om zich vervolgens tevreden te stellen met een bronzen medaille. Op het BK in Antwerpen wist Daphne de kleine uitschuivers achterwege te laten: drie overtuigde, klinkende overwinningen op rij maakten dat ze zich een jaar lang Belgisch kampioene judo mag noemen! Een dikke proficiat!